Vad är väl en tripp upp till norr?

Här kommer lite bilder förklarande vad jag har fått se och uppleva de senaste dagarna i kära goa norrland! En skoltripp med många ansträngande moment och enormt mycket jag aldrig trodde jag skulle veta eller se förut! :) 
 
Den långa vandringen är påbörjad, taggade och förävntansfulla på vad som komma skall! 

 
Fortfarande rätt mycket energi i kroppen och första riktigt härliga utsikterna börjar komma! Här för en lunchpaus vid Lap Donalds!

 
Dagens 2,5 mil börjar visa sitt slut efter runt 7 timmar i gång.. Energin var inte på topp längre och skulle nästan kunna säga att jag började överväga en helikopter i detta skede! Men ljust och vackert såg det ut vid vägens slut. 

 
Här har vi då Tarfalasjön med Kebnepakteglaciären i bakgrund

 
Var bara jag, men tyckte det såg ut som att berget kallade batman till sig? fortfarande bara jag? (tål att sägas att det inte är solen, utan berget som ser ut så! 

 
Deria drog en snygg posé... sova middag är alltid bra... än om föreläsning pågår ;)

 
Vad man märkte var att skenet bedrog, allt som såg ut som en kort avstånd visade sig jättestort.. här är från andra sidan Tarfalasjön, mycket större härifrån! 

 
The pace we called home! Forskningsstationen i Tarfala! 

 
Vandring på Storglaciären och som bilden nedan visar, (en moulin) så är det farligare än vad man kan tänka sig. 40m fall mot vatten och död, kändes mindre lockande! 

 
Kebnekaise i bakgrunden! Sydtopp ovanför vänster tumme och nordtopp ovanför höger tumme. Bildvis talat. 

 
Lektion i hur isräfflor på stenar kan se ut efter glaciärer och hur dessa läses av.

 
Isfallsglaciären

 
Så dagen efter det var det dags för att hitta frostmönster i marken.. det hittades och utnyttjades till allas glada tjut! Kvicksand fanns det också = ännu fler glada skratt och tjut! Man måste bara veta vad man ska söka efter i marken!

 
När jag till slut blev klar med allt markkollande bestegs ett berg och där långt nere kan man skymta våra små stugor! 

 
Men utsikten var underbar!! 

 
Kanske inte lika fin utsikt men sköna viloställningar som intages efter tuff vandring!

 
Och så allas favoritspel... Sabotour!!!!! Daglig dos minst fem spel om kvällen!!

 
Sen är det adjö till första stället och på återseende kanske! Nu, ner igen och sen buss till Absiko!

 
Höhö! Jaa eller Abisko... fick ledig dag så vi tog vårt pick och pack och for en sväng över till Norge och Narvik! Där vi kollade på fjordar och hade det gött!!! 

 
Tillbaka i Abisko och Lappporten som utsikt från nästa bergstopp som bestigits!



 
Lär mig om träd! 

 
Borrar i träd för att få ut dessa fina små ringmönster som bilden under visar att man kan förvara på finurliga sätt!

 
Sista dagen, sista toppen och drömmen blir sann! Jag får befinna mig i ett MOLN! moahaha!! Och sår se en massa andra moln på avstånd med.. i jämnhöjd! Inte pjåkigt!

 
Det sista som hände innan resedagarna inträffar är en kvällsutflykt till lilla coloradoriver och stenarnas land! Asgrym natur och människor som skapat detta och helt underbar resa vi gjorde! Hoppas ni har haft kul med att kolla på dessa bilder! Jag hade jätteroligt med att uppleva dem!! HuppHupp! Sees och hörs!!! :)