Pros and Cons

Några få saker jag verkligen gillar med reykjavik och Island: 
* Luften! Tänk dig luften som finns i norra sverige, kanske till och med en varm vårdag, den där brisen som för med sig så frisk vårluft att du bara vill andas in stoora djupa andetag! Den finns här.. näst intill hela tiden! Och jag älskar det!! Det var vad jag saknade som mest i göteborg och vad jag tycker är bland det bästa här.. Är mitt i en huvudstad, och luften kan knappt kännas bättre! 
* Varmvatten. I Göteborg fanns det, men hemma fick man elda för det.. här måste man vänta för att få kallvatten istället. Det varma bara finns där, i elementen, i duschen och i vissa otroligt härliga pooler och bäckar.
* Vinden. Den kommer både som ett hatobjekt och något att avnjuta. Den kan va förjääävlig när den väljer att blåsa upp still storm just när man har brottom till skolan och ska försöka ta sig fram. Men också riktigt rolig när man kan vila mot den, få fart av den och höra den om kvällarna ila och susa utanför mitt varma rum! 
* Island. Själva konceptet av Island. Jag bor i Reykjavik, men åker jag tio minuter med bil eller buss är jag i Islands vildmark. Det är så nära till natur och nöje som man kan komma. Vulkaner, karga slätter och så ett växthus, karga slätter, berg och så Reykjavik.. De må inte ha mycket träd men banne mig de har nära till naturupplevelser :) 
Saker jag ogillar med reykjavik och Island: 
* Lukten. Ja jag vet.. jag nämner den ofta.. men det går som inte att glömma. Varje gång det regnar från havet, där är den, varje gång jag diskar, där är den! Det går som inte att njuta av en dusch riktigt som i sverige när man skjöljer bort schampoot och bara känner en ångande lukt av ägg..
* Skogen. Eller ja, bristen på skog. Jag gillar doften av kåda, tall och mossa. Den finnes icke ofta här. 
*Magmas in the crust. Gillade matte i tvåan grundskola, efter det rätt så mycket hatat den.. Och nu, pga dålig beskrivning av kurs sitter jag nu och försöker förstå matte, fysik och kemi som jag aldrig läst eller smått läst för länge sen... Jag kan inget, jag förstår inget.. känner mig som ett barn som måste försöka bli vuxen för snabbt. Inget makes sense och allt är antaget att man kan.. usch... tar verkligen ner humöret denna kurs. Och inte kan jag hoppa av heller...
* Det isländska tempot. Allt har ett tempo; hemma i norr är det tempot att hinna med alla sysslor innan mörker och natt faller på. Gå med hunden, göra middag, fixa bilen osv. I Göteborg är tempot större; Hinna med spårvagnen, hinna storhandla, hinna träna och hinnamed skolarbeten. Här är tempot av en annan grad; Skola, handla, träna, hitta på roliga saker med vänner, sen när helgen kommer och den vanliga fritiden sätter in finns planer om bergbestigningar, glaciärvandringar, grottundersökningar och eventuella bad inplanerade. Och allt måste göras när det går för vare ny kvart ändras vädret här. Som nu tillexempel, snöstörm för en kvart sen, skol nu!
Så mycket utryck och saker att göra att även om det är helg och man gör sjukt roliga saker är man ändå likt förbaskat trött på måndag igen ;) 

Här hade ni en likte text, ska snart uppdatera med en fotobomb igen! Haaade (på norsk dialekt)