Matematiken är tillbaka!

Den har kommit lite nu och då.. och varje gång den kommer slipper en liten suck ut ur mig. Och nu är den här igen.. den som man hade en pågående relation med under större delen av uppväxten och som man kommit undan ett tag i universitetsvärlden. Senast var under beräkningarna av hur bubblor växer medan de stiger i olika magmaformer mot ytan, nu är den här för att försöka beräkna hur partiklar i luften färdas beroende på höjd de släpps ut på, vilket partikel/ämne som släpps ut samt vilken hastighet det är på vinden.. Skulle kunna ta med beroende variabler som temperatur och luftfuktighet också men känns som att det är tillräckligt komplicerat nog som det är. Helst för att jag inte heller kan hitta någon information på om olika ämnen och partiklar transporteras i vinden med olika hastighet.
Men någon typ av funktion måste jag försöka hitta på.. Något som kombinerar höjd, hastighet, gravitation? osv.. Sen applicera det i GIS och visualisera var på en karta dessa utläpp (från flygplan) kan tänkas landa..

Så nu har jag fått skriva ner vad mitt problem är och fått lite överblick samtidigt som jag fått klaga av mig lite :) Om ni vet av er att ni kan matte och vill sitta och fundera på denna är jag mer än tacksam för lite förslag på hur jag ska bygga upp funktionen.. Personligen är jag mer ett fan av redan färdiga funktioner som man bara räknar med hjälp av men vad ska man göra.. :)

C-uppsatsen är inte ens igång och jag börjar bli stressad! Men känns otroligt härligt att jag har ett godkänt ämne och kan börja redan nu i GIS-kursen med att hitta den infortmation jag behöver!
För er som undrar då, så ska jag skriva om Landvetter flygplats flygtrafik påverkar tillväxten på den lokala trädtillväxten. Detta ska jag göra genom dendrokronologi och förhoppningsvis kemiska mätningar! Nu måste jag bara hitta mina sårbara platser genom GIS och matematik! :)

Uppdaterar med ej-skol-relaterade händelser snart :) Lev och må folket!